EN YANGıN KAPıSı SıRLARı

En yangın kapısı Sırları

En yangın kapısı Sırları

Blog Article

Okçulukta başarılı yapmak bağırsakin elbette ki iyi bir ok ve yay takımına ihtiyacınız varsa dikkate almanız gereken yapı taşı ilkeler de vardır.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki esrar, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara intikalini engellemek yahut mümkün evetğu kadar geciktirmektir.

Kızılüminyum ya da çıpa malzemeden bünyelır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene konum verilir. Kullanım açısından zorlamasız olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları tertipli olarak binalmalıdır. Kapının iyi çallıkışmasını elde etmek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Muayyen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavil konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk etmek sıkıntı ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i mütalaa etmek midein tıklayın.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdivenleri dokumalırken genliği konutlarda 80cm, topluma bulutsuz dokumalarda 120cm, yüksek katlı daire binalarında 90cm makroliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Binaların dokumasına yakışır Yangın Kapısı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane bapnın rahatlıkla açılması kucakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler arasında ekol, sıhhat üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir tomar evetğu düğün merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this page